Recept: Haricots verts bundeltjes met rookspek

“Recept”

Haricots verts bundeltjes met rookspek

Categorie: Bijgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 10-20 minuten
Haricots verts bundeltjes met rookspek

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

Haal de boontjes af en kook ze in ruim water met zout in ongeveer 10 minuten beetgaar. Giet ze af en laat de boontjes iets afkoelen. Verdeel de boontjes in porties, 3 porties per persoon. Wikkel rond elke portie een plakje rookspek. Doe in een koekenpan een klein beetje boter, en bak de bundeltjes rondom tot het spek knapperig is.

Serveertips:

Om het uit elkaar vallen van de bundeltjes te voorkomen, kan je er een lintje omheen doen. Dat gaat als volgt. Neem 1 mooie lange buitenblad van een prei het (witte gedeelte). Maak het blad schoon en doe deze in een pan met kokend water, of het kookvocht van de haricots verts. En laat het blad 1 minuut in het water liggen. Zorg er wel voor dat het blad niet breekt. Haal het blad uit het water nu is het blad zacht en buigzaam. Snij nu in de lengte dunne banen van het preiblad. En met deze preilintjes kan je de bundeltjes vast zetten.

Variatietips:

In plaats van spek kan je ook 6 plakken ham gebruiken, snijd ze in de lengte doormidden.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Marcel’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Bijgerecht en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s