Recept: Kervelsoep

“Recept”

Kervelsoep

Categorie: Soepen
Aantal personen: 4
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 1 grote ui
  • 1 prei
  • 1 grote aardappel
  • 25 gram boter
  • 1 liter bouillon
  • 1 bosje kervel
  • 1 a 2 eetlepels gekookte rijst

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui.
Was de prei en snij hem in fijne ringen.
Schil de aardappel en snij ze in kleine blokjes.
Doe in een soeppan de boter en fruit de groente en aardappel zachtjes aan, onder voordurend omscheppen.
Voeg er de bouillon bij en laat het geheel gaar koken in ca. 10 minuten.
Snij de harde stengels van de kervel af en hak de blaadjes zeer fijn.
Voeg de kervel op het laatste moment aan de soep toe, evenals de gekookte rijst.

Serveertips:

Lekker met stokbrood

Variatietips:

( 1 ) Je kunt ui, prei en de aardappel na het aanfruiten door een zeef wrijven of pureren met de staafmixer, en aan de bouillon toevoegen voor een meer gebonden soep.
( 2 ) Voeg aan de soep een scheutje room toe.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Advertenties

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Soepen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s