Recept: Bouillon met groenten en tofu

“Recept”

Bouillon met groenten en tofu

Categorie: Hoofdgerecht, Vegetarische
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 20-30 minuten
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 1 el sojasaus
  • 2 tenen knoflook (uit de knijper)
  • 2 el droge sherry
  • 4,5 dl groentebouillon
  • 250 gram tofu (in blokjes)
  • 3 grote wortelen (geschrapt en in dunne plakjes)
  • 250 gram groene kool (in dunne reepjes)
  • 100 gram mooli (geschrapt en in dunne plakjes)
  • 50 gram bihoen

Voorbereiding:

De sojasaus, knoflook, sherry en 1,5 dl van de bouillon in een grote schaal doen.
Schep de tofu erdoor en laat minstens 4 uur (liever een nacht) marineren !

Bereidingswijze:

Neem de tofu met een schuimspaan uit de marinade en hou haar apart.
Schep de groenten door de marinade en dek af (laat wel een opening zodat de stoom kan ontsnappen), zet de schaal 5 min in de magnetron op de hoogste stand, tot de groenten gaar zijn.

Voeg bihoen, tofu en de rest van de bouillon toe en schakel 10 min in op de hoogste stand.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerecht, Vegetarisch en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s