Recept: Ovenschotel van bloemkool-curry met cashewnoten

“Recept”

Ovenschotel van bloemkool-curry met cashewnoten

Categorie: Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vegetarisch
Aantal personen: 4
Bereiding: 10 min. + 30 min. in de oven

Ingrediënten:

  • 1 kilo aardappelen, geschild en in kleine blokjes
  • 1 bloemkool, in kleine roosjes
  • 2 uien, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, dungesneden
  • 2 cm gemberwortel, geraspt
  • 50 gram cashewnoten
  • 2 el fijngesneden koriander
  • 2 el wokolie
  • 1 el milde rode currypasta
  • 200 ml groentebouillon (vers of van tablet)
  • 200 ml kokosmelk
  • 4 naanbroden
  • Zout

Bereidingswijze:

Verhit wokolie en roerbak de ui, knoflook, gemberwortel en currypasta 4 minuten op laag vuur.
Roerbak de bloemkool en cashewnoten even mee.
Roer bouillon, kokosmelk en koriander erdoor en breng aan de kook.
Doe aardappelblokjes in ingevette ovenschaal en schep bloemkoolcurry erop.
Zet 30 minuten in oven van 200 ˚C.
Serveer met de in de oven verwarmde naanbroden.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Stamppotten en ovenschotels (Veltman Uitgevers, ISBN: 9 789059 206984)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vegetarisch en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s