Recept: Witlof stamppot met prei

“Recept”

Witlof stamppot met prei

Categorie: Hoofdgerecht, Stamppot
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 25 minuten

Ingrediënten:

  • 1250 gram bloemige aardappelen
  • 1 kilo witlof
  • 1 dl hete melk
  • 250 gram hamblokjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 prei
  • Zout
  • Peper
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 el gembersiroop

Bereidingswijze:

Schil en was de aardappelen en kook ze gaar in +- 20 minuten.
Giet ze af en stamp ze met de hete melk tot een stevige puree.
Breng de aardappelpuree op smaak met peper, zout en kerriepoeder.
Maak intussen de prei schoon en snijd deze in ringen.
Maak de witlof schoon en snijd in ringen.
Doe 2 el olijfolie in een wok of hapjespan.
En fruit hierin de prei en de witlof.
Voeg de gembersiroop en hamblokjes toe, en roerbak dit nog even mee.
Schep het witlofmengsel door de aardappelpuree.
Warm het nog eventueel goed door, op een laag pitje.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Marcel’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerecht, Stamppot en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie