Recept: Tzatziki

“Recept”

Tzatziki

(Griekse komkommersaus als dipsaus voor rauwe groente of stokbrood)
Aantal personen: –
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 1 komkommer
  • 1 el zout
  • 150 gram kwark
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el fijngesneden dille

Bereidingswijze:

Schil de komkommer met een dunschiller.
Rasp de groente en meng er een eetlepel zout door.
schep de geraspte komkommer in een zeef en hang deze boven een kom.
Dek de zeef af met plastic folie en leg een zwaar gewicht op.
Zet de komkommer 30 min. koel weg.
Het zout ontrekt vocht aan de komkommer.
Maak intussen de saus.
Schep de kwark in een kom.
Pel de teentjes knoflook en pers ze boven de kwark uit.
Voeg citroensap, (olijf)olie en de dille toe.
Spoel de geraspte komkommer af onder de kraan en laat de groente goed uitlekken.
Meng de komkommer door de saus.
Maak de tzatziki op smaak af met zout en peper.

Serveertips:

Lekker met rauwe groente en/of stokbrood

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hapjes & Smeersels, Sauzen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s