Recept: Zuurkoolsoep met casselerrib

“Recept”

Zuurkoolsoep met casselerrib

Categorie: Soepen
Aantal personen: 4
Bereiding: 45 min.
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 200 gram zuurkool
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 el verse peterselie, fijngehakt
  • 2 plakken casselerrib van 1cm dikte, in reepjes gesneden
  • ¾ liter kippenbouillon
  • 30 gram boter
  • 2 el Franse mosterd
  • 4 el slagroom
  • Versgemalen peper
  • Zout

Bereidingswijze:

Spoel de zuurkool af, knijp hem uit en hak de zuurkool grof.
Fruit de ui in de boter aan en voeg de mosterd toe en laat dit even meebakken.
Nu de zuurkool en de bouillon toevoegen en het geheel aan de kook brengen.
Vervolgens op een laag vuur zo’n 20 minuten zachtjes laten doorkoken.
De room toevoegen en op smaak brengen met versgemalen peper en zout.
Op het laatst de reepjes casselerrib toevoegen.
In ruime kommen scheppen en bestrooien met de versgehakte peterselie.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Soepen en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s