Recept: Aubergine gevuld met gehakt en champignons

“Recept”

Aubergine gevuld met gehakt en champignons

Categorie: Hoofdgerecht, Ovengerecht
Aantal personen: 4

Ingrediënten:

voor de vulling:

  • 2 uien, gesnipperd
  • 20 gram boter of olie
  • 300 gram rundergehakt
  • 250 gram champignons, in plakjes
  • 200 gram tomatenpuree
  • 250 ml slagroom
  • 150 gram jong belegen kaas, geraspt

Bereidingswijze:

Snijd de aubergines in de lengte in ca. 1 cm dikke plakken.
Bestrooi de plakken met zout en laat ze ca. 10 minuten staan.
Dep ze droog met keukenpapier braad ze kort aan in hete olie.
Leg de plakken naast elkaar in een ovenschaal.
Fruit de ui in de boter of olie.
Voeg het gehakt toe en bak rul.
Voeg de champignons toe.
Roer de tomatenpuree erdoor en voeg room, zout en peper toe.
Verdeel het gehaktmengsel over de plakken aubergine.
Bestrooi ze met kaas en gratineer ze 20-25 minuten in de op 180-200 °C voorverwarmde oven.

Variatietips:

Een variant zijn gevulde auberginerolletjes.
Snijd daartoe de champignons niet alleen in plakjes, maar hak ze ook fijn.
Verdeel de vulling over de aangebraden aubergineplakken, zet in een ovenschaal en gratineer met de kaas.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerecht, Ovengerecht en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s