Recept: Little gem met kruidenyoghurt en schnitzel

“Recept”

Little gem met kruidenyoghurt en schnitzel

Categorie: Hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 20-30 minuten
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 3 kropjes little gem
  • 700 gram panklare krieltjes
  • 3 el olijfolie
  • 4 gepaneerde varkensschnitzels
  • Frituurolie
  • 100 ml halfvolle yoghurt
  • 50 ml halvanaise
  • 3 zoetzure augurken, fijngehakt
  • 2 eetlepels fijngehakte verse kruiden (bijv. bladpeterselie, bieslook, dille)

Bereidingswijze:

Kook de krieltjes in kokend water met zout 5 minuten.
Laat uitlekken en droog ze.
Verhit in een koekenpan de olijfolie.
Bak de schnitzels in 8 minuten gaar en krokant.
Verhit de frituurolie.
Was en snijd de kropjes little gem in de lengte in parten en laat ze goed uitlekken.
Klop een dressing van de yoghurt, halvanaise, augurk, kruiden, zout en peper naar smaak.
Frituur de krieltjes in de hete frituurolie.
Verdeel de little gem en de krieltjes over 4 borden.
Schenk de dressing over de little gem.
Leg de schnitzel er bij.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: vrouwonline.nl

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerecht en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s