Recept: IJs met frambozen

“Recept”

IJs met frambozen

Categorie: Nagerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Koelen: ca. 30 minuten
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 500 gram frambozen
  • ¼ liter kersensap
  • 100 gram suiker
  • 2 tl maïzena
  • 3 tl citroensap
  • 250 ml vanille-ijs

Extra:

  • Blaadjes munt om mee te garneren

Bereidingswijze:

Was de frambozen heel voorzichtig en laat ze uitlekken.
Verwijder eventueel nog aanwezige blaadjes

Vermeng het kersensap met 1 tl citroensap.
Neem van dit mengsel 2 el en roer daarin de suiker en de maïzena los.
Breng de rest van het kersensap in een pan aan de kook.
Roer steeds goed door.
Los dan het maïzenapapje in op en laat de saus indikken.

Neem de pan van het vuur en laat de saus iets afkoelen.
Meng er de frambozen en 2 tl citroensap door.

Doe eenderde van dit mengsel in 4 ijscoupes en leg in elke coupe 1 bolletje vanille-ijs.
Verdeel weer eenderde van het frambozenmengsel over de coupes en leg weer in elke coupe 1 bolletje ijs.

Verdeel tot slot de rest van het frambozenmengsel gelijkmatig over de coupes.
Garneer elke coupe met wat munt en serveer de coupes direct, zodat het ijs niet smelt.

Variatietips:

Vervang het vanille-ijs voor vanillepudding of griesmeel.
Vervang de frambozen voor ingemaakte kersen.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Ramona’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Nagerecht en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s