Recept: Pastinaak met pindasaus

“Recept”

Pastinaak met pindasaus

Categorie: Groente
Aantal personen: 4
(vergeten groenten)

Ingrediënten:

  • 1 kilo pastinaak
  • 4 eetlepels olie
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 8 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepels bloem

Bereidingswijze:

Schil de pastinaken en snijd ze in plakjes van ongeveer 1 centimeter dik.
Pel de uien en het knoflookteentje en snipper deze.
Verhit 2 eetlepels olie in een pan en roerbak hierin de pastinaak een paar minuten.
Giet er dan een scheutje water bij en breng dit aan de kook.
Draai dan de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en laat de pastinaak in ongeveer 10 minuten beet gaar stoven.
Verhit in een andere pan de rest van de olie en fruit hierin de uien en knoflook glazig.
Roer er dan 4 deciliter water, sojasaus, sambal en pindakaas door en breng dit aan de kook.
Roer in een kopje de bloem met een beetje water tot een papje en bind hiermee de pindasaus.
Doe de pastinaak in een schaal en giet er de pindasaus over.

Serveertips:

Lekker met rijst.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Groente en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s