Recept: Kersenjam met een tik

“Recept”

Kersenjam met een tik

Categorie: Inmaken
Aantal personen: Voor 6 potten (Met elk 225 ml inhoud)
Bereiding: 40 min.
Laten rusten: 4 uur
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 1 kilo kersen
  • 6 el citroensap
  • 1 kilo geleisuiker
  • 2 mespuntjes kruidnagelpoeder
  • ¼ tl kaneelpoeder
  • 2 el kirsch

Extra:

  • 6 inmaakpotten met een schroefdeksel (elk 225 ml)

Bereidingswijze:

Was de kersen en laat ze in een zeef goed uitlekken.
Verwijder de steeltjes en ontpit de kersen.

Pureer het fruit en doe het in een ruime pan.
Meng er citroensap, geleisuiker, kruidnagel en kaneelpoeder door.
Doe een deksel op de pan en laat op kamertemperatuur circa 4 uur of een hele nacht intrekken.

Spoel de inmaakpotten en deksels grondig met heet water uit en droog ze goed af.

Breng de fruitmassa onder voordurend roeren aan de kook en laat 4 minuten zachtjes koken.
Roer steeds goed door om aanbranden te voorkomen.

Roer de kirsch door de hete jammassa.
Schep de jam vervolgens direct in de schoongemaakte potten.
Draai deze goed dicht, graai ze om, zet ze op de kop op een theedoek en laat de potten zo een paar uur staan tot ze volledig zijn afgekoeld.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Ramona’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Inmaken en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s