Recept: Kersencake

“Recept”

Kersencake

Categorie: Gebak
Aantal personen:
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 100 gram ontpitte kersen
  • 200 gram boter of margarine
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem
  • zout
  • 200 gram witte chocolade
  • 2 el melk

Bereidingswijze:

Roer de boter met de suiker en een snufje zout met behulp van een mixer schuimig.
Blijf mixen en voeg één voor één de eieren toe.
Spatel voorzichtig de bloem erdoor.
Doe een beetje beslag in een beboterde cakevorm (inhoud 2 liter) en leg de helft van de kersen erop.
Schep een laagje beslag op de kersen en doe de overige kersen in de vorm.
Doe nu de rest van het beslag in de vorm.
Laat de cake in een voorverwarmde oven van 170 graden gaar en bruin worden.
De cake even in de vorm en daarna op een rooster af laten koelen.
Smelt de chocolade en roer de melk erdoor.
Bedek de bovenkant van de cake met de gesmolten chocolade.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Gebak & Koekjes en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s