Recept: Grauwe erwten schotel

“Recept”

Grauwe erwten schotel

Categorie: Hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 30-60 minuten
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

Voorbereiding:

Een nacht van te voren de erwten in de week zetten (eerst deze wassen).
Ui in ringen snijden.
Paprika ontpitten, wassen en in repen snijden.
Champignons afborstelen en in plakjes snijden.

Bereidingswijze:

Zet de grauwe erwten of kapucijners op in het weekwater met wat zout.
Als ze kookt gas laag en zachtjes laten pruttelen ca. 45 minuten (evt. met kookplaatje eronder).
Bak intussen op half vuur de spekreepjes uit, als ze mooi bruin zijn uit de pan nemen met een schuimspaan.
In het overgebleven vet de uien en paprika 3 minuten roerbakken.
Gehakt toevoegen en rul bakken.
Dan de champignons toevoegen en weer 3 minuten roebakken.
350 ml water en het zakje mix toevoegen en even goed doorroeren, vuur laag zetten.
Dan de appel schillen en in stukjes erbij doen, zo ook de spekreepjes.
Alles nog even zo’n 3 a 4 min doorverwarmen. Als de erwten gaar zijn, uit het vocht met een schuimspaan op een bord scheppen en de saus erover scheppen.

Serveertips:

Lekker met een bokbiertje

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerecht en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s