Recept: Gevulde Courgette-fleur

“Recept”

Gevulde Courgette-fleur

Categorie: Voorgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 20-30 minuten
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 12 courgette-fleur
  • 6 el verse tomatensaus
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram Bertine Blanc geitenkaas
  • 1.5 el olijfolie
  • 1 eiwit
  • 2 el honing
  • 1/3 el Provençaalse kruiden
  • (versgemalen) peper
  • Zeezout
  • Frituurolie

Bereidingswijze:

Zeef het zelfreizend bakmeel en doe deze met zeezout in een beslagkom.
Roer de olijfolie met water in kleine scheutjes door de bloem tot een dik beslag.
Laat het beslag 1 uur staan.
Klop het eiwit stijf en spatel deze door het beslag.
Vermeng in een andere kom de Bertine Blanc geitenkaas, honing, Provençaalse kruiden en versgemalen peper goed door elkaar.
Schep de geitenkaas vulling in de courgettebloemen en vouw deze voorzichtig dicht om de vulling heen.
Verhit de frituurolie tot ca. 180 C.
Haal 4 courgette bloemen door het beslag en frituur de bloemen goudbruin.
Frituur op de zelfde wijzen ook de andere bloemen.
Verdeel de verse tomatensaus en courgettebloemen over vier borden.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: verseoogst.nl

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Voorgerecht en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s