Recept: Tuinboontjes met katenspek en bonenkruid

“Recept”

Tuinboontjes met katenspek en bonenkruid

Categorie: Bijgerecht
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: ca. 30-60 minuten

Ingrediënten:

  • 1,5 kg verse tuinbonen
  •  scheutje melk
  • 150 gram katenspek
  • 1 takje vers bonenkruid of ½ tl gedroogd
  • klontje boter
  • 3 el slagroom
  • Zout
  • Peper

Voorbereiding:

Dop de tuinbonen, er moet ca 400 gr overblijven.

Kook de boontjes in een scheutje melk (blijven ze mooi blank) en water met wat zout in 5 tot 15 minuten gaar.
De juiste kooktijd is afhankelijk van de grootte en de malsheid van de boontjes. Jonge boontjes zijn sneller gaar dan oude.
Giet ze af.
Snijd intussen het spek in reepjes.
Hak het verse bonenkruid fijn.

Bereidingswijze:

Verhit de boter in een pan en laat de reepjes katenspek en het bonenkruid omscheppend bakken tot het spek glazig is.
Roer er de room door en laat goed doorwarmen.
Voeg de boontjes toe en laat opschuddend doorwarmen.
Proef of er nog zout bij moet en maal er wat peper over.

Serveertips:

Lekker met nieuwe aardappeltjes

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Bijgerecht en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s