Recept: Bramenkaneel taart

“Recept”

Bramenkaneel taart

Categorie: Gebak
Aantal personen: 8
Bereidingstijd: ca. 60-90 minuten
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 140 gram suiker
  • 140 gram zachte boter
  • 140 gram gemalen amandelen
  • 140 gram zelfrijzend bakmeel
  •  1 ei
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl vanille-essence
  • 225 gram verse bramen
  • poedersuiker

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 ˚C

Bekleed een bakvorm van ca 23 cm met bakpapier.
Klop de suiker, boter, vanille-essence, amandelen, bloem, ei en de helft van het kaneel door elkaar.
Schep de helft van het mengsel in de vorm en strijk het met een vork zo glad mogelijk.
Strooi de bramen er overheen en verdeel de rest van het deeg er over.
Alle bramen moeten bedekt zijn.
Zet de vorm in de oven op een bakplaat en bak hem in ca. 1 uur goudbruin.
Laat hem afkoelen in de vorm.

Leg de taart op een rooster en bestrooi hem met de poedersuiker en de rest van de kaneel.

Serveertips:

Heerlijk met mascarpone.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Gebak & Koekjes, Ovengerecht en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s