Recept: Bosbessen kwarktaart

“Recept”

Bosbessen kwarktaart

Categorie: Gebak
Aantal personen: 8
Bereidingstijd: ca. 2-3 uur
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 150 gram cakemeel
  • 325 gram witte basterdsuiker
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 100 gram boter
  • 2 eieren
  • 500 gram bosbessen, of ander fruit
  • 500 gram magere kwark
  • 250 ml slagroom
  • 6 blaadjes gelatine
  • 1 citroen

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 190ºC.

Klop cakemeel, 125 g basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker en de eieren met de mixer tot beslag.
Smelt de boter en voeg die toe.
Giet het beslag in een ingevette springvorm en zet de vorm 25 minuten in de oven.
Laat hem afkoelen.

Bereidingswijze:

Laat intussen de gelatine weken in water.
Plet de bosbessen (houd 1/4 deel achter).
Meng de bosbessen door de rest van de suiker en de vanillesuiker.
Klop de slagroom stijf.
Pers de citroen uit en breng het sap in een steelpannetje aan de kook.
Knijp de gelatine uit en los het al roerend op in het hete sap.
Roer het mengsel door de kwark.
Roer de bosbessen en daarna de slagroom erdoor.
Giet de vulling over de taartbodem en zet de taart minstens 2 uur in de koelkast.

Versier hem na 1 uur met de achtergehouden bessen.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Dirk v/d broek

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Gebak & Koekjes en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s