Recept: Appel-laagjesdessert

“Recept”

Appel-laagjesdessert

Categorie: Nagerecht
Aantal personen: 8
Bereidingstijd: ca. 1 uur
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 4 zure appels
  • 200 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 ml rum
  • 600 gram donker, grof bruinbrood (bij voorkeur brood van één of twee dagen oud)
  • 60 gram roomboter
  • 300 ml slagroom

Bereidingswijze:

Schil de appels, verdeel in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd de kwarten in schijfjes van ½ cm dik.
Verhit in een pan 250 ml water, voeg ca. 100 gram suiker, de vanillesuiker en de rum toe.
Voeg de appelschijfjes toe en laat 10 minuten zachtjes meewarmen.

Snijd de korsten van het brood en verkruimel het brood.
Verhit de boter in een koekenpan en bak het broodkruim.
Strooi er 70 gram suiker over, roer door en laat karameliseren.
Neem van het vuur en laat afkoelen.

Giet de appelschijfjes voorzichtig af in een zeef en laat ze uitlekken.
Schep eenderde van het broodkruim in een hoge glazen kom.

Verdeel de helft van de appelschijfjes over het broodkruim.
Verdeel verder laag om laag broodkruim en appelschijfjes in de kom en eindig met broodkruim.

Sla de slagroom met de rest van de suiker stijf.
Schep de slagroom op het dessert en strijk het iets uit.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Ramona’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Nagerecht en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s