Recept: Gebakken scampi met gedroogde tomaten en hoorn van overvloed

“Recept”

Gebakken scampi’s met gedroogde tomaten en hoorn van overvloed

Categorie: Voorgerecht
Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: ca. 2 uur
Bereidingstijd: ca. 10 minuten
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 120°C.
Spoel de tomaten, halveer ze.
Leg ze op een bakplaat, met de snijkant naar boven.
Kruid ze met peper en zout, bestrooi ze met een mespuntje fijne suiker en tijm.
Zet ze 1 uur in de oven.
Besprenkel ze met olijfolie en zet ze nog 1 uur in de oven.

Bereidingswijze:

Halveer de paddenstoelen.
Spoel ze onder de koudwaterkraan.
Dep ze goed droog.
Bak ze kort op een hevig vuur, tot ze hun vocht vrijgeven.
Laat ze uitlekken in een vergiet.
Fruit de sjalot en de knoflook glazig in 2 el olijfolie, in de pan van de paddenstoelen.
Doe de paddenstoelen er weer bij.
Kruid met peper en zout.
Laat 5 minuten bakken.
Bak in een andere pan de scampi in olijfolie.
Ze zijn gaar als ze dieproze zijn.
Verdeel de tomaten, de paddenstoelen en de scampi over warme borden.
Werk af met gladde peterselie en dien op.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Voorgerecht en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s