Recept: Gebakken gamba’s met citroengras en gember

“Recept”

Gebakken gamba’s met citroengras en gember

Categorie: Voorgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 10 minuten
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 20 verse reuzengarnalen of gamba’s
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1 stengel vers citroengras in plakjes
  • stukje verse gember van 1,5 cm geschild en geraspt
  • 1/2 tl kerrie
  • 2 el sojasaus
  • 5 el arachideolie
  • Zeezout
  • Zwarte peper
  • 50 ml water of visbouillon

Voorbereiding:

Was de garnalen en laat ze drogen op keukenpapier.
Leg ze op een aardewerken schaal. Meng de overige ingrediënten, behalve de visbouillon of water, in een kom met 3 el olijfolie.
Schenk de marinade over de garnalen.
Dek ze af met folie en laat ze zo’n twee uur marineren in de koelkast.

Bereidingswijze:

Haal de garnalen uit de marinade.
Verhit de resterende olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen aan beide kanten 2 minuten.
Voeg de overgebleven marinade toe en blus het geheel met water of visbouillon.

Verdeel de garnalen over borden en serveer met stokbrood.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Voorgerecht en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s