Recept: Gebakken aardappelen met spek en grotchampignons

“Recept”

Gebakken aardappelen met spek en grotchampignons

Categorie: Hoofdgerecht
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: ca. 20-30 minuten
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

Voorbereiding:

Spek in reepjes snijden.
Ui in ringen snijden.
Prei schuin in ringen snijden.
Champignons schoonvegen en in plakjes snijden.

Bereidingswijze:

Aardappelen schillen en in dunne plakken schaven.
Goed droogdeppen.
In koekenpan 1 el boter verhitten.
Spek ca. 2 minuten bakken.
Ui en prei toevoegen en ca. 3 minuten meebakken.
Knoflook erboven uit persen. Champignons toevoegen.
2 Takjes selderij erboven fijnknippen.
Nog ca. 3 minuten meebakken.
Groentenmengsel uit pan scheppen.
Aan bakvet rest van boter toevoegen en verhitten.
Aardappelschijfjes in ca. 10 minuten goudbruin bakken.
Regelmatig omscheppen.
Bestrooien met zout en peper.
Groentenmengsel erdoor scheppen.
Op smaak brengen met zout en peper.
1 Takje selderij erboven fijnknippen.

Serveertips:

Lekker met gehakt en sla.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerecht en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s