Recept: Bruine bonenschotel met ijsbergsla

“Recept”

Bruine bonenschotel met ijsbergsla

Categorie: Hoofdgerecht
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: ca. 10-15 minuten
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 1 pot bruine bonen (ca 760 gram)
  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • 50 gram salami
  • 125 gram champignons
  • 25 gram boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram rundergehakt
  • Zout
  • Peper
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 blikje tomatenpuree
  • ¼ krop ijsbergsla
  • Tabasco
  • 50 gram geraspte oude kaas

Voorbereiding:

Bruine bonen in vergiet onder koud stromend water afspoelen.
Laten uitlekken.
Ui pellen en fijnsnipperen.
Paprika in kleine stukjes snijden.
Salami in reepjes snijden.
Champignons in schijfjes snijden.
Knoflook pellen.

Bereidingswijze:

In pan boter verhitten.
Ui, paprika en champignons ongeveer 3 minuten zachtjes fruiten.
Knoflook erboven uitpersen.
Gehakt toevoegen en in ongeveer 3 minuten op half hoog vuur rul bakken.
zout, peper en paprikapoeder toevoegen.
Bruine bonen, tomatenpuree en 1 dl water erdoor roeren.
Bonenmengsel in ongeveer 2 minuten door en door heet laten worden.
Intussen sla in dunne repen snijden.
Sla door bonenmengsel scheppen.
Heel even meewarmen.
Op smaak brengen met enkele druppels tabasco.

Serveertips:

Op 2 borden bonenschotel scheppen.
Kaas erover strooien.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerecht en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s