Recept: Luchtig zwarte-bessentoetje

“Recept”

Luchtig zwarte-bessentoetje

Categorie: Nagerecht
Aantal personen: 4
Geen recept afbeelding beschikbaar

Ingrediënten:

  • 300 gram zwarte bessen (schoongemaakt)
  • 70 gram suiker
  • 2 blaadjes gelatine
  • 2 el bessengelei
  • 1 el water
  • 4 el crème de cassis
  • 2 eiwitten
  • 1/8 l slagroom

Bereidingswijze:

Deo de zwarte bessen (houd er een paar achter voor garnering) met de suiker in een steelpan en kook ze tot ze zacht zijn.
Pureer de vruchten en draai ze door een zeef om de pitjes te verwijderen.
Laat de puree afkoelen.
week de blaadjes gelatine in ruim water.
Breng in een steelpan de bessengelei met een eetlepel water aan de kook en roer er, van het vuur af, de uitgeknepen gelatine door.
Roer dit mengsel en de crème de cassis door de afgekoelde bessenpuree.
In een kom de eiwitten stijfkloppen.
In een andere kom de slagroom bijna stijf kloppen.
Schep luchtig ( niet roeren) de eiwitten en de slagroom door de bessenpuree.
Verdeel het mengsel over 4 coupes en laat het minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
Garneer met de achtergebleven zwarte bessen.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Nagerecht en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s