Recept: Little gem met ansjovis-kruidevulling

“Recept”

Little gem met ansjovis-kruidevulling

Categorie: Voorgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 30-60 minuten
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 4 kropjes little gem
  • 30 gram Pijnboompitten
  • 3 zongedroogde tomaten in olie
  • 10 gram verse peterselie
  • 10 gram verse koriander
  • 1 Blikje ansjovisfilets met kappertjes (48 gr)
  • 1 tl citroensap
  • 50 gram verse geitenkaas
  • 1 teentje knoflook
  • Versgemalen peper
  • 2 el olijfolie
  • ½ el olie om in te vetten

Extra

  • Rolladetouw
  • Ovenschaal 30 x 40 cm

Bereidingswijze:

Binnenste blaadjes van little gem eruit trekken.
Uitgeholde slakropjes wassen en goed laten uitlekken.
Pijnboompitten in droge koekenpan licht goudbruin roosteren.
Gedroogde tomaatjes in kleine stukjes snijden.
Peterselie en koriander fijn knippen.
Ansjovisfilets heel fijn snijden.
In kom door elkaar mengen: ansjovis, citroensap, tomaten en kruiden, geitenkaas en pijnboompitten.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Op smaak brengen met peper.
Oven voorverwarmen op 200 graden ˚C/gasstand 4.
Ovenschaal invetten.
Slakropjes vullen met ansjovismengsel.
Opening dichtbinden met rolladetouw.
Slakropjes in ovenschaal leggen en dik bestrijken met olie.
Sla in ca. 10 minuten in hete oven lichtbruin en nog iets knapperig bakken, af en toe omdraaien.
Serveren met dunne sneetjes ciabatta.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Voorgerecht en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s