Recept: Gegrilde babybanaan met sinaasappelsiroop

“Recept”

Gegrilde babybanaan met sinaasappelsiroop

Categorie: Nagerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 20-30 minuten
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 2 dl bloedsinaasappelsap
  • 10 kardemompeulen, gekneusd
  • 1 ½ à 2 el honing
  • ½ el olie
  • 4 babybananen, ongeschild, in de lengte doorgesneden
  • 1 bakje Griekse yoghurt

Bereidingswijze:

Breng het sinaasappelsap met de kardemompeulen aan de kook en laat dit zacht tot de helft inkoken.
Het mag een beetje stroperig zijn.
Zeef het sap en roer er 1 ½ el honing door.
Voeg naar smaak evt. nog wat extra honing toe.
Houd de siroop tot gebruik warm.
Verwarm de grillpan voor, en verf deze dan pas met olie in.
rooster de bananen met het snijvlak naar beneden ± 5 minuten in de grillpan.
Draai ze om en rooster de schilkant tot het vruchtvlees mooi en zacht is.
Verdeel de gegrilde bananen (met het snijvlak naar boven) over 4 borden, besprenkel ze royaal met de sinaasappelsiroop.
Serveer met een flinke lepel yoghurt.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Nagerecht en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s