Recept: Koude komkommersoep

“Recept”

Koude komkommersoep

Categorie: Voorgerecht, Soepen, Vegetarisch
Aantal personen: 4
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 1 grote komkommer
  • 1 bakje tuinkers
  • 4 bekertjes á 125 ml Bulgaarse yoghurt
  • ½ liter melk
  • 1 glas witte wijn
  • Sap van ½ citroen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • zout & peper
  • mespuntje suiker

Bereidingswijze:

Klop de yoghurt en de melk in een ruime kom door elkaar.
Voeg de witte wijn en het citroensap toe.
Rasp de ui fijn en pers het teentje knoflook uit.
Roer deze met het zout, de peper en een mespuntje suiker door het yoghurtmengsel.
Was de komkommer en snij er een paar plakjes voor garnering af.
Schil de komkommer niet.
Rasp de komkommer en schep hem door het mengsel.
Zet de kom ongeveer 1 uur in de koelkast.
Knip de tuinkers van de voedingsbodem en was ze.
Schep de koude komkommersoep in koude kommen en garneer met de plakjes komkommer en tuinkers.

Variatietips:

In plaats van tuinkers kunt u ook dille of bieslook gebruiken.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Soepen, Vegetarisch, Voorgerecht en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s