Recept: Zweedse appelcake

“Recept”

Zweedse appelcake

Categorie: Gebak Aantal personen: (voor 12 stukken)
Geen recept afbeelding beschikbaar

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 165 gram suiker
  • 100 gram roomboter
  • 1.5 dl melk
  • 200 gram bloem
  • 3 tl bakpoeder
  • 3 appelen (goudreinet)
  • citroenrasp
  • kaneel
  • Nodig is een rechthoekige bakvorm met afmeting van ongeveer 20 x 30 cm.

Bereidingswijze:

Appelen schillen en in plakjes snijden.
Besprenkelen met een paar druppels citroensap en wat citroenrasp erdoor mengen.
Eieren met een paar lepels warm water en de suiker schuimig kloppen tot een witte, schuimige massa.
In een steelpan de melk verwarmen en de roomboter erin laten smelten.
Mix de melk met de boter door de eiermassa.
Bloem zeven met bakpoeder en in gedeelten door het deeg mixen (mixer op de laagste stand).
Deeg overdoen in ingevette met bloem bestoven bakvorm en de schijfjes appel in het deeg steken.
Bestrooien met suiker en kaneel.
De cake in ongeveer 1 uur goudbruin en gaar bakken in de voorverwarmde oven van 200 graden.
De cake moet veerkrachtig aanvoelen.
Ongeveer 10 min. in de oven laten afkoelen en verder buiten de oven af laten koelen.
Storten en in vierkante stukken snijden.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Gebak & Koekjes en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s