Recept: Zoete aardappel met tomaat en prei

“Recept”

Zoete aardappel met tomaat en prei

Categorie: Groente
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: ca. 30-50 minuten
(Dit recept is uitgetest)

Zoete aardappel met tomaat en prei

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

In een pan ruim water aan de kook brengen. Zoete aardappel in de schil 15 minuten koken met deksel op de pan. Intussen ui pellen en snipperen. Tomaten ontvellen en in stukken snijden. Paprika wassen, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden. Lelijke bladeren van prei verwijderen en de groente in de lengte halveren. Prei wassen onder stromend water en in halve ringen snijden. Olie in braadpan verhitten en ui 2 minuten fruiten. Paprika en tomaat toevoegen en teentje knoflook erboven uitpersen en 5 minuten mee fruiten. Schil van zoete aardappel halen en de knol in blokjes snijden. Toevoegen: ketjap, kipbouillontablet en een scheutje water. Met deksel op de pan 10 minuten zachtjes laten stoven. Dan prei toevoegen en 5 minuten mee laten stoven. Op smaak brengen met peper. Deze groenteschotel smaakt goed bij gegrilde kip of gestoofde vis, zoals kabeljauw of schol.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Deze recepten zijn uitgetest, Groente en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s