Recept: Spinazie met rijst en kaassaus

“Recept”

Spinazie met rijst en kaassaus

Categorie: Hoofdgerecht
Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 2 kg verse spinazie
  • 30 g boter (of wat olijfolie)
  • 4 plakken ontbijtspek
  • 300 g gekookte rijst
  • 500 ml kaassaus

Bereidingswijze:

Snijd de spinazie fijn en stoof deze 3 minuten in de boter.
Bak het spek in een koekenpan langzaam uit.
Laat de plakken spek uitdruipen en verkruimel ze.
Doe de rijst in een diepe schaal en maak een kuiltje in het midden.
Schik de spinazie erin en strooi het verkruimelde spek erover. Schenk het spekvet over de rijst en serveer de kaassaus er apart bij.

Variatietips:

Ook lekker er door 1 a 2 teentjes knoflook

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerecht en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s