Recept: Rabarber-kruimeldessert met walnoten

“Recept”

Rabarber-kruimeldessert met walnoten

Categorie: Nagerecht, Ovengerecht
Aantal personen: 4-8

Ingrediënten:

  • 1 kilo rabarber
  • 100 gram rozijnen
  • 4 el honing
  • sap van 1 citroen
  • 200 gram boter
  • 400 gram volkorenmeel
  • 100 gram walnoten (fijngehakt)
  • 200 gram suiker
  • ½ tl gemberpoeder

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de rabarber, snij ze fijn en doe de groente met honing en citroensap in een pan.
Voeg zoveel water toe tot de rabarber voor 2/3 deel onder staat.
Kook de rabarber 10 minuten.
Maak kruimeldeeg door de boter met 2 messen door het meel en de suiker te snijden en vervolgens te kneden.
Meng dan de noten, rozijnen en de gember erdoor.
Doe de rabarber in een ovenvaste schotel en kruimel het deeg erover.
Druk het goed aan.
Bak het gerecht in de oven in 45 minuten gaar en bruin.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Nagerecht, Ovengerecht en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s