Recept: Rumpot

“Recept”

Rumpot

Categorie: Dranken, Bijgerecht
Aantal personen: –
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Een heerlijke pot vol met zomerfruit, ingemaakt met rum, die lekker smaakt in de winter.
Gebruik voor een rumpot kwalitatief zeer goed fruit.
Begin in mei met aardbeien, daarna bijvoorbeeld bessen, frambozen, abrikozen, meloen, perziken, nectarines, pruimen, druiven, bramen en peren.

Ga als volgt te werk: vermeng 500 gram schoongemaakte aardbeien met 250 gram witte basterdsuiker en doe dit in een speciale rumpot (of een grote weckpot).
Schenk er zoveel rum bij ( met een alcoholpercentage van minstens 54 %) dat de vruchten onderstaan.
Leg eventueel een bordje op de vruchten om te voorkomen dat de vruchten gaan drijven.
Voeg na enkele weken een andere fruitsoort toe, ook vermengen met suiker, en voeg zoveel rum toe totdat de vruchten onder staan.
Zo gaat u door tot de pot vol is.
Zet de pot steeds na het bijvullen terug op een koele en donkere plaats.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Bijgerecht, Dranken en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s