Recept: IJsbergsla met rettich en ham

“Recept”

IJsbergsla met rettich en ham

Categorie: Voorgerecht, Salades
Aantal personen: 4
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 1 klein kropje ijsbergsla
  • ½ rettich (ca. 100 gram)
  • ½ komkommer
  • 100 gram rauwe ham
  • 1 hardgekookt ei
  • 1 ½ el citroensap
  • ½ tl kerriepoeder
  • 2 el mayonaise
  • 2 el zure room
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze:

Maak van de ijsbergsla 4 mooie bladeren los.
Was ze en laat ze in een vergiet uitlekken.
Was de rest van de krop ijsbergsla en snijd hem in dunne reepjes.
Schil de rettich en was de komkommer.
Snijd ze in kleine blokjes.
Snijd de ham in reepjes.
Prak het ei fijn in een kom.
Roer citroensap, mayonaise, zure room, kerriepoeder, zout en peper erdoor.
Schep de reepjes ijsbergsla, rettich, komkommer en ham erdoor.
Leg de ijsbergslabladeren als schuitjes op 4 bordjes en vul ze met de salade.
Garneer met plakjes komkommer en rettich

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Salades, Voorgerecht en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s