Recept: Koolrabi à la crème

“Recept”

Koolrabi à la crème

Categorie: Groente
Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 1 kilo koolrabi
  • 1 sjalotje
  • 15 gram boter
  • 10 gram bloem
  • 2 dl melk
  • Peper
  • Nootmuskaat
  • Zout
  • 100 gram gekookte ham
  • ½ el fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

Schil de koolrabi’s en snijd ze in reepjes.
Kook ze in weinig water met zout in 15-20 minuten beetgaar.
Giet ze af.
Pel en snipper het sjalotje.
Verhit de boter in een pan en fruit het sjalotje enkele minuten.
Voeg de bloem toe en maak met de melk een roux.
Snijd de ham in kleine blokjes en roer deze met de fijngehakte peterselie door de saus.
Roer de saus door de gare groente.
Op smaak brengen met vers gemalen peper, zout en geraspte nootmuskaat.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Groente en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s