Recept: Lollo rossa met tonijn

“Recept”

Lollo rossa met tonijn

Categorie: Lunchgerecht, Salades
Aantal personen: 2
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 100 gram lollo rossa
  • 2 tomaten
  • 1 klein blikje sperziebonen (inhoud ca. 115 gram)
  • 1 rode ui
  • ½ groene paprika
  • 1 koude gekookte aardappel
  • 100 gram tonijn op water uit blik
  • 1 el kappertjes
  • 6 gevulde olijven
  • 2 el citroensap of rode wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze:

Sla wassen en droogslingeren in een slacentrifuge. Scheur de bladeren in kleinere stukken. Sla over 2 borden verdelen. Tomaten wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in partjes snijden. Sperziebonen afgieten. Ui pellen en in dunne ringen snijden. Paprika wassen en in dunne reepjes snijden. Aardappel in blokjes snijden. Tonijn in zeef laten uitlekken. In een kommetje: citroensap, olijfolie, mosterd, peper en zout door elkaar roeren. Alle ingrediënten op de sla rangschikken en de dressing over de salade sprenkelen.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Lunchgerecht, Salades en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s