Recept: Gestoofde koolrabi met kip

“Recept”

Gestoofde koolrabi met kip

Categorie: Hoofdgerecht
Aantal personen: 2

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 dubbele kipfilet (ca. 250 gram)
  • 25 gram boter
  • 2 koolrabi’s
  • Sap van ½ citroen
  • 4 bolletjes gember
  • 1 el gembersiroop
  • 1 tl bouillonpoeder
  • 1 lente- uitje
  • Sojasaus
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui.
Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
Verhit de boter in een braadpan en fruit de ui.
Bak de kipreepjes ca. 5 minuten mee.
Schil intussen de koolrabi’s en snijd ze in blokjes.
Snijd de gemberbolletjes in dunne plakjes.
Schep koolrabiblokjes, citroensap, gemberplakjes, gembersiroop en bouillonpoeder door de kipreepjes en laat het geheel in een gesloten pan ca. 10 à 15 minuten gaar stoven.
Snijd intussen het lente-uitje in dunne ringen en schep deze op het laatste moment door de schotel.
Maak op smaak met sojasaus, zout en peper.
Lekker met mihoen (er bij of er doorheen).

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerecht en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s