Recept: Gentse stoverij

“Recept”

Gentse stoverij

Categorie: Bijgerecht, Vleesgerecht
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 10 min.
Bereiding: 2 uur
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 500 gram mager runderstoofvlees
  • 2 uien
  • 125 gram schoongemaakte varkensniertjes
  • 125 gram runderlever
  • 2 el braadboter
  • 1 takje tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • Zout
  • Peper
  • 1 el bloem
  • 1 el azijn

Bereidingswijze:

Snijd het rundvlees in blokjes.
Pel de uien en snijd ze in niet te kleine stukken.
Verwijder eventueel vet van de niertjes en snijd ze in stukjes.
Spoel de lever goed schoon.
Dep de lever vervolgens met keukenpapier droog en snijd in reepjes.

Smelt de braadboter in een braadpan en braad al roerend de blokjes rundvlees, niertjes en lever rondom aan.
Voeg de stukken ui toe en giet er ½ liter water op.
Breng het geheel zachtjes aan de kook.
Voeg tijm, laurier, zout en peper toe.
Doe een deksel op de pan en laat het geheel ca. 2uur zachtjes stoven.
Voeg eventueel in de loop van de stooftijd nog wat extra water toe.

Bestuif het geheel met bloem en voeg de azijn toe.
Breng snel weer aan de kook en laat de stoverij op een middelhoog vuur nog ca. 5 minuten pruttelen.
Roer af en toe goed door tot de saus mooi gebonden is.

Breng de stoverij eventueel nogmaals op smaak met zout en peper en serveer direct.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Ramona’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Bijgerecht, Vleesgerecht en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s