Recept: Boerenjongens

“Recept”

Boerenjongens

Categorie: Dranken, Wecken, Inmaken
Aantal personen: (Voor 20 glaasjes)
Voorbereiding: 20 min.
Laten rusten: 2 maanden
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 500 gram gele rozijnen
  • 250 gram kristalsuiker
  • Stukje pijpkaneel
  • 1 liter brandewijn

Extra:

  • 1 grote weckpot

Bereidingswijze:

Spoel de schone weckpot uit met kokend water en laat goed uitlekken op een schone theedoek zonder zeepluchtjes.
Was de rozijnen grondig.
Breng in een ruime pan 2 ½ dl water aan de kook met de suiker, rozijnen en het stukje pijpkaneel.
Laat het mengsel ca. 10 minuten op een laag vuur zachtjes koken.

Verwijder het stukje pijpkaneel uit de pan.
Neep met een schuimspaan de rozijnen uit het kookvocht en laat ze goed uitlekken.

Schep de rozijnen in de weckpot.
Laat het suikerstroopje nog 5 minuten in koken en laat het dan afkoelen.

Giet de afgekoelde suikerstroop over de rozijnen.
Giet de brandewijn erbij en sluit de pot direct luchtdicht af.

Zet de pot minimaal 2 maanden, maar bij voorkeur nog iets langer, op een koele, donkere plaats.
Serveer boerenjongens in kleine glaasjes met een lepeltje om de rozijnen mee op te lepelen.
Boerenjongens kunnen ca. 1 jaar bewaard worden.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Ramona’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Dranken, Inmaken en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s