Recept: Hollandse roerbak

“Recept”

Hollandse roerbak

Categorie: Hoofdgerecht
Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 750 g krieltjes met schil, schoongeboend
  • 2 el grove mosterd
  • 4 el milde olijfolie
  • 400 gram kipfiletblokjes
  • peper uit de molen, zout
  • 1-2 tenen knoflook, in plakjes
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 250 gram peultjes
  • 250 gram kastanjechampignons, in vieren
  • 75 g rucola

Bereidingswijze:

Halveer de krieltjes, kook ze in 10-12 minuten en giet ze af.
Roer de mosterd erdoor.
Verhit de helft van de olie en bak hierin de kip rondom bruin en gaar.
Maak op smaak met peper en zout, schep de kip uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Verhit de rest van de olie en bak hierin de knoflook en de ui glazig.
Bak de peultjes 4 minuten omscheppend mee, voeg de champignons toe en bak ze 2 minuten mee.
Warm de kip en de aardappel mee.
Schep de rucola er vlak voor het serveren door.
Serveer in verwarmde kommen.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Colette Beyne – 08.11.2010 – Margriet.nl

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerecht en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s