Recept: Krokante ijsbol met mangoroom

“Recept”

Krokante ijsbol met mangoroom

Categorie: Nagerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten; exclusief diepvriezen
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • ½ liter roomijs
  • 50 gram paneermeel
  • 50 gram hazelnoten, gemalen
  • 50 gram geraspte kokos
  • 2 eieren
  • 4 el bloem
  • Frituurolie

Voor de mangoroom:

  • 2 rijpe mango’s, geschild en in stukjes
  • 200 ml kokosmelk
  • ½ tl gemalen kardemom

Extra

  • Bakpapier

Voorbereiding:

Bekleed een platte schaal met bakpapier.
Schep er 4 grote ballen ijs op en zet deze 1 uur terug in de diepvries. Strooi een mengsel van paneermeel, hazelnoten en kokos in een diep bord.
Splits de eieren, doe de eiwitten in een diep bord en klop ze los (de dooiers worden niet gebruikt).
Doe de bloem in een derde diep bord.
Rol, eventueel met een plastic handschoen aan, de ijs bollen snel eerst door de bloem, dan door het eiwit en dan door het paneermengsel.
Zet de gepaneerde ijsbollen 30 minuten in de diepvries.
Rol ze daarna nogmaals door bloem, eiwit en paneermengsel.
Zorg dat ze goed en stevig gepaneerd zijn.
Zet de ijsbollen weer 30 minuten in de diepvries.
Dit kan allemaal van tevoren.

Bereidingswijze:

Pureer de ingrediënten voor de mangoroom.
Verhit de olie tot 180˚C.
Frituur de ijsbollen in maximaal 1 minuut rondom goudbruin en krokant.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze met de mangoroom.

Variatietips:

Vervang kardemom eens door een snufje gemalen nootmuskaat.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:  Boodschappen (nummer 3 – maart 2011)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Nagerecht en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s