Recept: Worstjes in een jasje

“Recept”

Worstjes in een jasje

Categorie: Hapjes
Aantal personen: (Voor 8 porties)
Voorbereiding: 30 min.
Bakken: 15-20 min.
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 4 vierkante plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 4 tl scherpe mosterd
  • 4 tl tomatenketchup
  • 100 gram geraspte kaas
  • 8 knakworsten
  • Maanzaad om mee te garneren (naar keuze)

Bereidingswijze:

Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op een werkvlak en laat ze ontdooien.

Snijd elk plakje eerst in 2 vierkanten en snijd dan elk vierkant in 2 driehoekjes.
Maak op deze wijze 16 driehoekjes.

Bestrijk de helft van de driehoekjes met mosterd en de andere helft met ketchup.
Laat daarbij rondom een rand vrij.
Strooi wat geraspte kaas op de mosterd en de ketchup.

Verwarm de oven voor op 200 ˚C (heteluchtoven 180 ˚C).
Halveer de worstjes.
Leg op elk driehoekje op de brede kant een half worstje.
Rol het deeg op naar de punt, met het worstje in het midden.

Leg de worstjes op een met water natgemaakte bakplaat en bestrooi naar keuze met maanzaad.
Bak de worstjes 15-20 minuten in de oven tot het bladerdeeg gerezen is en mooi goudbruin van kleur is.

Variatietips:

Ook lekker is in plaats van bladerdeeg, zandtaartdeeg (250 gram bloem, 125 gram boter, 1 eierdooier en wat zout).

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Ramona’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hapjes & Smeersels, Ovengerecht en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s