Recept: Gevlochten kruidenbrood

“Recept”

Gevlochten kruidenbrood

Categorie: Brood
Aantal personen: 6-8
Voorbereiding: 25 min.
Laten rusten: 2 uur
Bereiding: 25 min.
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 680 gram bloem
  • ½ tl zout
  • ½ tl poedersuiker
  • 2 zakjes gedroogde gist
  • 1 el gedroogde Provençaalse kruiden, fijngewreven
  • 150 ml olijfolie
  • 300 ml karnemelk
  • 1 ei
  • 20 gram gesmolten boter

Extra:

  • Bloem voor het werkvlak

Bereidingswijze:

Vermeng in een kom 600 gram bloem met het zout.
voeg de suiker gist, kruiden, 100 ml olie en 4 el water toe.
Meng goed door elkaar.

Vermeng in een andere kom de karnemelk met de resterende olie en 4 el water.
Giet dit bij de bloem in de andere kom en meng door elkaar.
Breek het ei erboven en roer er goed doorheen.

Kneed het deeg gedurende 5 minuten en voeg daarbij beetje bij beetje de resterende bloem toe.
Doe het deeg over op een met bloem bestoven werkvlak.
Kneed opnieuw door ca. 10 minuten tot het licht en elastisch is.
Vorm er een bal van, leg die in de kom, bedek met een schone theedoek en laat het deeg op een warme plek 1 ½ uur rijzen.
Het moet in volume verdubbeld zijn.

Verdeel het deeg in 4 stukken.
Rol elk stuk uit tot een rol van 40 cm lang.
Neem 2 rollen en vouw ze om en om over elkaar.
Vouw de uiteinden naar binnen.
Doe dit ook met de andere rollen.
Leg ze op een ingevette bakplaat, bedek met een theedoek en laat 45 minuten rusten.

Verwarm de oven voor op 200 ˚C (heteluchtoven 180 ˚C).
Bestrijk de broden met de boter en bak ze 25 minuten in de oven.
Serveer de vlechtbroden warm of koud.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Ramona’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Brood, Ovengerecht en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s