Recept: Gevulde artisjokken

“Recept”

Gevulde artisjokken

Categorie: Hoofdgerecht, Ovengerecht
Aantal personen: 6
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 6 grote, ronde artisjokken, 10-12 cm doorsnee
  • 2 citroenen
  • 150 gr doorregen varkensvlees
  • 150 gr doorregen kalfsvlees
  • 250 gr champignons
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 1 el crème fraîche
  • Zout
  • Versgemalen witte peper
  • 18 plakjes vers vet spek
  • 0,3 dl olijfolie
  • 3 dl witte wijn

Bereidingswijze:

Breek de steel van de artisjokken, knip de punten van de punten, maak het hooi los en haal het eruit.
Bedruppel de bodem en de bladeren met citroensap, om verkleuren te voorkomen.
Kook de artisjokken 10 minuten in water met zout en wat citroensap en laat ze omgekeerd uitlekken.
Hak de beide vleessoorten en de champignons klein.
Meng er de peterselie, crème fraîche, zout en peper door en vul de artisjokken met het mengsel.
Wikkel de artisjokken in het spek.
Doe ze in een schaal met olie en de wijn,dek de schaal af en zet deze 60 tot 80 minuten in een voorverwarmde oven op 180 C.
Neem de artisjokken uit de schaal, verwijder het spek en serveer ze.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerecht, Ovengerecht en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s