Recept: Schorseneren uit de oven

“Recept”

Schorseneren uit de oven

Categorie: Groente, Ovengerecht
Aantal personen: 4
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • ca. 1 kg schorseneren
  • ca. 200 ml crème fraîche
  • zakje geraspte kaas
  • scheutje melk
  • zout, peper, nootmuskaat
  • olijfolie

Bereidingswijze:

Leg de schorseneren even in het water zodat er alvast een hoop zand losweekt. Maak ze daarna schoon.
Puntjes verwijderen en daarna met dunschiller de schil verwijderen.
Tip; doe handschoenen aan want je wordt ontzetten zwart en de viezigheid is niet meer van je handen te verwijderen.
Leg ze ook op een oude krant tijdens het schoonmaken.

Na het schillen doorsnijden (in 2 of 3 stukken, afhankelijk van de grootte van de pan) en circa 15 tot 20 minuten koken in water, aangevuld met een flinke scheut melk.

Verwarm de oven voor op 200C.
Vet een ovenschaal in met de olijfolie.
Laat de schorseneren goed uitlekken en leg ze daarna in de ovenschaal.
Verdeel de crème fraîche erover (mag best wel lekker royaal) en bestrooi het met nootmuskaat, peper en zout.
Zet de schaal ongeveer 10 minuten in de oven.
Daarna de oven op de grillstand zetten en de geraspte kaas over de schorseneren strooien.
Laat de kaas in circa 5 minuten net onder de grill gratineren.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: (Dit recept is afkomstig van Gerrie Kokken-Bruijnes)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Groente, Ovengerecht en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s