Recept: Stoombroodjes met gehakt-banaan-prei vulling

“Recept”

Stoombroodjes met gehakt-banaan-prei vulling

Categorie: Broodjes, Lunch, Brunch
Aantal personen: 4
Geen recept afbeelding beschikbaar

Ingrediënten:

  • ½ pak wittebroodmix
  • 15 gram boter
  • 1 ei
  • bloem
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 fijngesnipperde rode peper
  • 1 klein fijngesnipperde ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ¼ rode paprika in blokjes
  • 1 rijpe banaan
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl geraspte gemberwortel
  • ½ dunne prei in dunne ringen
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el sherry
  • Citroensap
  • basterdsuiker

Bereidingswijze:

Klop een ei los en vul dit aan met lauwwarm water tot 1.5 dl. Smelt 15 gram boter in een pannetje en volg verder de gebruiksaanwijzing op het pak. Laat het deeg 30 min. rijzen (kneed het na 15 min. rijzen door). Maak intussen de vulling. Bak het gehakt rul in een braadpan . Voeg rode peper en ui toe en pers de teentjes knoflook erboven uit en bak deze ingrediënten enkele minuten mee. Voeg dan paprika, prei en fijngeprakte banaan, kerriepoeder, gember, ketjap en sherry toe. Bak de groente onder af en toe omscheppen ca. 5 min. zachtjes mee. Maak de vulling op smaak af met citroensap, bruine basterdsuiker, zout en peper. Laat de vulling afkoelen. Kneed het deeg goed door en verdeel het in 8 porties. Rol elk deegballetje met een deegroller uit tot een rond lapje met een doorsnede van ongeveer 10 cm. Verdeel over de deeglapjes, vouw ze dicht en vorm er met de hand weer een bolletjes van. Laat de bolletjes afgedekt op een warme plaats 10 min. narijzen. Breng water in de stoompan aan de kook. Stoom de bolletjes in ongeveer 20 min. gaar. Serveer ze met 4 el ketchup, 2 el ketjap manis en 2 tl sambal manis. Gare Stoombroodjes zijn gemakkelijk weer op te warmen in de stoompan of magnetron (verpakt in magnetronfolie). Bovendien zijn ze uitstekend in te vriezen.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Brunchgerecht, Lunchgerecht en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s