Recept: Gevulde paprika’s uit de römertopf

“Recept”

Gevulde paprika’s uit de römertopf

Categorie: Bijgerecht, Ovengerecht
Aantal personen: 4
Bereiding: 20 min. + 1 uur in de oven
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 4 rode paprika’s
  • 100 gram gemengde paddenstoelen, in stukjes
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 1 kleine courgette, in blokjes
  • 50 gram cashewnoten, grof gehakt
  • 175 gram rijst
  • 50 gram olijven, grof gehakt
  • 75 gram feta, verkruimeld
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 500 ml groente- of kruidenbouillon (vers of van tablet)
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze:

Zet de römertopf 15-20 minuten in koud water. Snij de paprika’s doormidden en haal zaadlijsten eruit.
Meng rijst, paddenstoelen, ui, tomaat, courgette, olijven, feta, cashewnoten en kruiden met wat peper en zout.
Vul paprika’s en leg in onderschaal.
Schenk bouillon bij rijst tot vlak onder rand.
Schenk de rest in onderschaal.
Zet met deksel in koude oven.
Laat paprika’s met rijst in oven van 200 ˚C in 1 uur garen.
Schenk steeds bouillon vanuit onderschaal in paprika’s om rijst te laten garen.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:  Stamppotten en ovenschotels (Veltman Uitgevers, ISBN: 9 789059 206984)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Bijgerecht, Ovengerecht en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s