Recept: Franse vruchtenvlaai met kiwano

“Recept”

Franse vruchtenvlaai met kiwano

Categorie: Gebak
Aantal personen: 6 tot 8
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • Een voorgebakken taartbodem met een diameter van 23 cm
  • 500 ml banketbakkersroom of custardpudding
  • Vruchtvlees van 1 kiwano
  • 2 el gelatinepoeder
  • 2 el kiwi- of sinaasappellikeur
  • Vers fruit zoals druiven, frambozen, bosbessen, perzik

Bereidingswijze:

Legde taartbodem op een bord of taartschaal.
Vul de vlaai met banketbakkersroom of custardpudding en strijk de bovenkant glad.
Doe het vruchtvlees van de kiwano in een kleine kom.
Laat de gelatine in koud water wellen en daarna au bain marie oplossen.
Laat het gelatinemengsel iets afkoelen en meng het met de likeur door het vruchtvlees van de kiwano.
Laat het mengsel verder afkoelen tot het begint te stollen.
Verdeel de massa gelijkmatig over de banketbakkersroom.
Zet het geheel in de koelkast en laat het verder stollen.
Snij het fruit in partjes en schik het zo over de vlaai dat de groene kiwano-ondergrond nog goed zichtbaar is.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Gebak & Koekjes en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s