Recept: Forel van de molenaarsvrouw

“Recept”

Forel van de molenaarsvrouw

Categorie: Bijgerecht
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 20 min.
Bereiding: 20 min.
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

Voor de aardappelen:

  • 800 gram krielaardappeltjes, geschrapt
  • Zout
  • 1 bosje peterselie

Voor de forellen:

  • 4 schoongemaakte forellen
  • Zout
  • Peper
  • Bloem voor het wentelen

Extra:

  • 80-100 gram boter om te bakken
  • Partjes citroen om te garneren

Bereidingswijze:

Kook de krielaardappeltjes in water met zout in ca. 20 minuten gaar.
Was de peterselie en schud goed droog.
Scheur de blaadjes van de steeltjes en snijd ze grof.

Spoel de forellen vanbinnen en vanbuiten goed schoon en dep ze droog met keukenpapier.
Bestrooi ze aan de binnen- en buitenkant met zout en peper.
Wentel de forellen door de bloem en schud overtollige bloem eraf.

Giet de krielaardappeltjes af.
Verwarm de boter in 2 grote koekenpannen tot ze begint te schuimen.
Leg de forellen in de boter en bak ze op een middelhoog vuur aan beide kanten in ca. 15 minuten goudbruin.

Doe de vissen over op platte borden of een schaal en bedruppel ze met wat bakvet.
Strooi de peterselie in de rest van het bakvet en wentel er de krieltjes door.
Serveer de forellen met de krielaardappeltjes en citroenpartjes.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Ramona’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Bijgerecht en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s