Recept: Hongaarse bloemkoolsoep

“Recept”

Hongaarse bloemkoolsoep

Categorie: Soepen, Vegetarisch
Aantal personen: 4
Bereiding: 20 min.

Ingrediënten:

  • Bloemkool, groot
  • 1 ½ liter groentebouillon (van bouillonblokje)
  • 2 el bloem
  • 1 el zonnebloemolie
  • Zure room

Voorbereiding:

Bouillon maken, bloemkool in kleine roosjes snijden.

Bereidingswijze:

De zonnebloemolie goed heet laten worden in een soeppan met dikke bodem.
Bloem snel bakken zodat het bruin (maar niet zwart) wordt.
Bouillon erbij gieten en als het kookt de bloemkoolroosjes erbij.
Ongeveer 10 minuten laten koken tot de bloemkool zacht is.
Pan van het vuur halen, wat laten afkoelen en met de staafmixer een cremige soep maken.

Serveertips:

Serveren met een scheutje zure room.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Soepen, Vegetarisch en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s