Recept: Gesmoorde schorseneren in sinaasappel-honingsaus

“Recept”

Gesmoorde schorseneren in sinaasappel-honingsaus

Categorie: Bijgerecht, Vegetarisch
Aantal personen: 2
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 500 gram schorseneren
  • 1 tl citroensap
  • 25 gram boter of margarine
  • 1 el honing
  • 1 dl sinaasappelsap
  • Verse dille
  • kervel of peterselie
  • Zout en peper
  • allesbinder (eventueel om de saus mee te binden)

Bereidingswijze:

Pak de materialen en ingrediënten.
Maak de ingrediënten schoon (de schorseneren hoef je alleen maar schoon te boenen). Doet de schorseneren in een pan met water en kook ze in ongeveer 15-20 min beetgaar.
Laat de schorseneren afkoelen.
Stroop de schil (die nu los zit) van de schorseneer of.
Smelt de boter op hoog vuur in de hapjespan.
Doet de schorseneren in de pan en bak ze goudbruin.
Voeg de honing toe.
Blijf goed roeren tot dat deze gekarameliseerd is.
Blus het af met het sinaasappelsap.
Leg de deksel op de pan en laat de schorseneren voor ongeveer 10 min smoren in de sinaasappel-honing saus.
Haal de schorseneren uit de pan.
Brengt de saus op smaak met peper, zout en de verse kruiden.
Bindt de saus eventueel met een beetje alles binder

Serveertips:

Lekker bij lams of varkens vlees en gekookte aardappels.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron:

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Bijgerecht, Vegetarisch en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s